Marques de Murrieta, Rioja, Gran Reserva 2015

Spar op til 22%
Ved 6 stk. 625.00 kr.
Ved 1 stk. 799.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Marques de Murrieta, Rioja, Gran Reserva 2015

Marques de Murrieta, Rioja, Gran Reserva 2015

Vores vurdering

Farven er meget koncentreret, med ruby nuancer. I duften er vinen meget klassisk Rioja, i en dejlig moderne stil, med masser af bid, krydderier og frugtkarakter. De krydrede toner og Tempranillos intense frugtnuancer harmonerer fint med vaniljen og trækarakteren, så vinen virker dejlig frisk og aromatisk og absolut ikke tung. I smagen finder man toner af krydderier, struktur, tannin og dejlige bløde toner af røde frugt. Efter lidt iltning kommer der mere harmoni og velour, med god frugtsødme, nuancer af mørkere frugter (moreller, brombær, mørke blommer) og en meget dyb finish med toner af cedertræ og tobak. En ganske enestående vin!

Om produktet

I de bedste årgange beslutter man hos Marqués de Murrieta, at man udover Reserva og Gran Reserva Especial besluttede at producere en Gran Reserva. Vinen er først modnet i 26 måneder på tidligere brugte små amerikanske fade og derefter 8 måneder på nye amerikanske barriques. Efter aftapningen er vinen modnet i min. 3 år i slottets dybe kældre før frigivelse på markedet.

Farven er meget koncentreret, med ruby nuancer. I duften er vinen meget klassisk Rioja, i en dejlig moderne stil, med masser af bid, krydderier og frugtkarakter. De krydrede toner og Tempranillos intense frugtnuancer harmonerer fint med vaniljen og trækarakteren, så vinen virker dejlig frisk og aromatisk og absolut ikke tung. I smagen finder man toner af krydderier, struktur, tannin og dejlige bløde toner af røde frugt. Efter lidt iltning kommer der mere harmoni og velour, med god frugtsødme, nuancer af mørkere frugter (moreller, brombær, mørke blommer) og en meget dyb finish med toner af cedertræ og tobak. En ganske enestående vin!

Den er fremragende til vildtkød, okse og lam og kan sagtens klare retter serveret med mørke saucer, evt. med svampe eller med vilde bær. Vinen skal helt klart iltes på karaffel inden servering – gerne 2-3 timer.

Serveringsforslag

Mørkt kød
Vildt

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.