Parada de Atauta, Ribera del Duero, Magnum 2016

550.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Parada de Atauta, Ribera del Duero, Magnum 2016

Parada de Atauta, Ribera del Duero, Magnum 2016

Serveringsforslag

Lyst kød
Mild ost
Vildt

Om produktet

Parada er hurtigere klar end topvinene fra huset, men med samme imponerende balance mellem frugtfylde og cool saftighed, som det specielle klima i en kilometers højde giver. Flot integreret eg og mange smagsnuancer kommer frem ved luftning/dekantering. Udvikler sig fortsat. Til godt oksekød, stegt lam, risretter med kød og svampe, modne oste -og gedekød, som man bruger lokalt.

Druerne kommer fra 80-100 årige vinstokke i Atautadalens kølige zoner, og de høstes ret tidligt for at bevare friskheden og gæres i ståltanke og lagres 12 mdr. i små barriques af fransk eg, ca. 50% nye, hvor også den malolaktiske gæring sker. Følelige men moderate tanniner, mørke bær, urter, mokka, viol, sort peber og vanilje fra fadene. Frisk syre balancerer fint den tætte frugt.

Anbefalinger

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer Cabernet sauvignon, Merlot, Tempranillo, Syrah, Grenache, Primitivo/Zinfandel, Negroamaro, Carmenere og Malbec.