Paul Kubler, Pinot Noir Lieu-dit Weingarten 2020

Spar op til 23%
Ved 6 stk. 229.00 kr.
Ved 1 stk. 299.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Paul Kubler, Pinot Noir Lieu-dit Weingarten 2020

Paul Kubler, Pinot Noir Lieu-dit Weingarten 2020

Vores vurdering

Mørkfrugtet og ekstremt imødekommende Pinot fra det sydlige Alsace!

Om produktet

Paul Kublers eneste rødvin kommer fra den sydvest-skrånende vinmark "Weingarten", der er beplantet med Pinot Noir-stokke hentet direkte fra Bourgogne. Dermed udvikler druerne en flatterende druesødme fra den varme eftermiddagssol, mens udtrykket her i den ler- og sandstensholdige jord ender i den mørkere ende for Pinot Noir.

Vinen er lavet på håndhøstede druer og har i vinhuset lagret 10 måneder i 500-liters egetræsfade (20% nye). Den aftappes ufiltreret.

I glasset åbner aromaen sig lidt forsigtigt, men frygt ej: Ret hurtigt tvivler man ikke på tilstedeværelsen af både mørke kirsebær, sød lakrids og lidt efter også kandiserede jordbær, sort the og et skvæt mokka.
På tungen er vinen tør, mens strukturen bedst kan beskrives som imødkommende, blød og slank. Ikke skarp og syreprikkende som nogle versioner af Pinot Noir, men aldrig heller flad eller træt. Bare dejlig, saftig og behagelig med en flot intensitet, der vækker stor umiddelbar tilfredsstillelse og gør dig tørstig efter mere.

Weingarten Pinot Noir er sådan en vin, du altid kan have med til en kødfuld dansk frokost med alle smørrebrødsklassikerne fra flæskesteg over hønsesalt og frikadeller. Den smager også fyldigt og dejligt til massevis af vegetariske retter (nøgleord: stegeflade), herunder risotto med stegte svampe samt en solid omgang lasagne med eller uden kød.

Vi foretrækker at servere vinen omkring de 14 grader og anbefaler at drikke den inden for 5 år fra høst.

Serveringsforslag

Fjerkræ
Lyst kød
Simreretter
Fuglevildt

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.