Pio Cesare Piodilei Chardonnay 2019

Spar 21%
Ved 3 stk. 434.00 kr.
Ved 1 stk. 549.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Pio Cesare Piodilei Chardonnay 2019

Pio Cesare Piodilei Chardonnay 2019

Vores vurdering

Fra glasset breder der sig en bouquet af figen, citrus, hvide blomster, honningmelon og vanilje. Smagen er fyldig og cremet men samtidig med en præcis syre, som giver vinen en perfekt balance med nuancer af grønne æbler, mandler, smør og fersken. Vinen har en mineralsk domineret eftersmag, som gør, at man hele tiden har lyst til et glas mere.

Om produktet

I 1980 tilplantede Pio Cesare en lille vinmark med Chardonnay ved Il Bricco vingården i Barbaresco. Her arbejdes med meget streng selektering for kun at bruge de perfekt modne druer. Gæring på nye franske egetræsfade (225 liter) og derefter yderligere 10 måneder lagring på samme fade inden vinen hviler 6 måneder i flasken inden frigivelse. Fra glasset breder der sig en bouquet af figen, citrus, hvide blomster, honningmelon og vanilje. Smagen er fyldig og cremet men samtidig med en præcis syre, som giver vinen en perfekt balance med nuancer af grønne æbler, mandler, smør og fersken. Vinen har en mineralsk domineret eftersmag, som gør, at man hele tiden har lyst til et glas mere. Kan med fordel gemmes 4-5 år fra høst og bør i sine unge år iltes 1 time før servering ved 10-12 grader. Et meget flot match til f.eks. fisk og skaldyr, grillet kylling eller risotto.

Serveringsforslag

Fed fisk
Lyst kød
Skaldyr

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.