Recchia, Recioto della Valpolicella 2019

Fra 215.10 kr
v/1 stk: 239.00 kr
v/6 stk: 215.10 kr
Levering 1-2 dage
Delivery Gratis fragt*
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

En klassisk dessertvin som er den søde udgave af Amarone. Stor duftkompleksitet med syltede blommer og tobaksnoter. Smagen er fyldig med balanceret frugtsødme. Noterne går i retning af moden sort frugt og med sekundære noter af tobak og chokolade. En perfekt ledsager til chokoladedesserter. Vinen bør serveres let afkølet for at fremstå med flottest frugtkarakter.

Masua er en lille bakketop i dalen ved Negrar by, hvor Recchia har deres vineri. Recioto er områdets originale vin, hvor man første gang benyttede appasimento metoden til at tørre druerne og fremstille en vin af de dehydrerede druer. Til denne vin bruges 75 % Corvina, 10 % Corvinone og 15 % Rondinella, hvilket er den normale sammensætning til de klassiske vine fra Valpolicella. Vinstokkene er plantet med 400 per hektar og er opbundet efter det traditionelle pergola system. Druerne til denne vin høstes i hånden fra slutningen af september, hvor de er optimalt modne. De lægges i små bokse, hvor de lægges til naturlig tørring frem til februar måned. Herved mister druerne 40 – 45 % af deres mostvægt og ender med at få den naturlige sødme som skal bruges til at fremstille en klassisk Recioto. Presningen foregår i februar måned, året efter høsten. Vinen gærer langsomt på ståltanke i op til 20 dage, inden de lagres 12 måneder.

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer: Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder: Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer: Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere og malbec.