Redentore, Pinot Grigio Delle Venezie DOC 2020

155.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Redentore, Pinot Grigio Delle Venezie DOC 2020

category label Øko

Redentore, Pinot Grigio Delle Venezie DOC 2020

Serveringsforslag

Fed fisk
Lys fisk
Fjerkræ
Krydret mad
Skaldyr

Om produktet

Pinot Grigio ”Redentore” er lavet på 100% Pinot Grigio, som hentes på De Stefanis vinmarker i det nordøstlige Italien, hvor en jordbund af kalk- og stenaflejringer samt ler, og et mildt og tørt klima giver perfekte forhold til vindyrkning. Vinmarkerne er beplantede med 4.000-8.400 vinstokke/ha. som hver især giver få, men meget koncentrerede druer. Man praktiserer en grøn høst, hvor de svagere klaser fjernes i løbet af sommeren. Høsten foregår som regel i begyndelsen af september, hvor druerne er optimalt modne, smagsfyldte og aromatiske, men stadig indeholder en god syre, som sikrer bid og sprødhed i vinen.

Pinot Grigio ”Redentore” er som alle andre vine på gården, dyrket efter økologiske og biodynamiske teknikker, og vinene er bl.a. gæret med druernes egne gærceller og uden tilsætning af svovl. Efter en let presning af druerne får mosten lov til at macerere køligt med sit bundfald, inden temperaturen hæves og gæringen spontant går i gang i ståltankene. Derefter bliver vinen modnet i et par måneder på sit ”lie” med løbende omrøringer, for at give optimal aroma- og smagsekstrakt samt større fylde. Vinen aftappes efter en naturlig bundfældning og uden filtrering.

Pinot Grigio ”Redentore” har en flot, gylden farve. Den virker først en smule lukket i duften, men med iltningen udvikler den Pinot Grigios klassiske karakterer af akacieblomster, eksotiske frugter som grape, ananas og passionsfrugt samt mere tørre nuancer af valnødder og mandler. Den forbavser lidt i munden, for den er klingende tør, frisk og elegant, med god mineralitet til sidst.

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.