Roar Soberanes, Chardonnay Santa Lucia Highlands 2019

575.00 kr
Levering 1-2 dage
Delivery Gratis fragt*
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Berolingende og selvsikker Chardonnay med et balanceret mix af citrus og tropiske frugter. Mineralsk, sprød og fyldig med lang smag. Marken Soberanes er præget af et tæt tæppe af tåge om morgenen, og om eftermiddagen strømmer vindene fra havet ned gennem vinstokkene og holder vinstokkene kølige mens solen brænder oppefra.

Hos Roar lægges der vægt på detaljerne. Der bruges meget tid i marken. Der tyndes ud i skud, blade og druer for at give mere koncentration og kompleksitet til de resterende druer. I vineriet bruges brede gæringskar til de røde druer, så en større andel af mosten får skindkontakt. Det trækker den smag, textur og farve ud, som er Roars signatur. Den hvide gærer i tønder og præges dermed tidligere af egen. Det hjælper med at blødgøre smagen og tanninerne og giver en fuldendt integration i vinen under lagringen.

Roar Wines er en lille familiedrevet vingård i Santa Lucia Highlands tæt ved Monterey to timer syd for San Francisco. Vingården blev grundlagt af Gary og Rosella Franscioni, og de lancerede deres første årgang af Roar i 2001. Målet fra starten var at lave små mængder vin fra udvalgte parceller i Santa Lucia Highlands, som afspejler terroiret.

Navnet Roar er inspireret af familiens passion for arbejde og leg og er en hilsen både til vinden syd for San Francisco i Monterey Bay, der "hyler" gennem vinmarkerne, og til "tordenbrølet" der lyder, når tusindevis af sportsfans på områdets stadiums jubler.

Nedtonede frugtnoter og mineralitet smelter sammen i næse og mund og åbner op for tropiske frugter og blomsteraromaer.

Smagen er vidunderlig med cremet ananas, lichi frugter og melon blandet med citronskal, hø og skifer. Vinen er lang og slutter med en fin smag af jasmin.

Druerne blev høstet i september. Vinene fik 100% malolaktisk gæring på egefade og har lageret 15 måneder før den kom på flaske.

Orange vine

Fed & fyldig
Vine med en blød og cremet mundfølelse og overdådig stil, hvor syren er lav og friskheden sekundær. Fed, cremet, vulgær, tropisk og moden i stilen. Server vinene til fiske- og fjerkræretter med fløde/smørbaserede saucer. Orange vine kommer typisk fra vinområder med meget sol og varme.
Aromaer: Ananas, mango, banan, ferskner, mandariner, gule æbler, citroner, majs, vanilje, kokos, smør og yoghurt.
Vinområder: Californien, Australien, Syditalien og Spanien.
Druer & typer: Chardonnay, malvasia og viognier.

Andre populære produkter