Senorio de P. Pecina, Blanco Cosecha 2021

169.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Senorio de P. Pecina, Blanco Cosecha 2021

category label Nyhed

Senorio de P. Pecina, Blanco Cosecha 2021

Vores vurdering

Pecinas Blanco Cosecha er bleg strågul i farven med grønne antydninger. I duften er den frisk og ren med noter af grøn æble og fersken. I smagen kommer det friske igen til udtryk med en dejlig syre og noter grønne frugter og urter. Fremragende value-køb der kan bruges til diverse fiske- og lettere anretninger. Bør serveres ved 8-10 grader. 

91 Point Robert Parker The Wine Advocate (årgang 2021)
"The white 2021 Señorío de P. Peciña Cosecha Blanco is a fresh expression of the Viura from San Vicente de la Sonsierra with a moderate 12% alcohol, a low pH and high acidity, reflecting a cooler year, with lemony aromas, hints of fennel and hay. The palate is fresh and the flavors clean and persistent, with a pleasant twist in the finish. 15,000 bottles produced. It was bottled unoaked in December 2022."

Om produktet

Pecinas Blanco Cosecha er lavet på 100% håndhøstede Viura-druer, der først håndsorteres og afstilkes (men ikke knuses), før de lægges i rustfri ståltanke for at macerere i 24 timer for at opnå den ønskede struktur og kompleksitet

Derfter presses vinen og skindet og saften gennemgår en spontan gæring med vildgær meget langsomt ved en temperatur på 18 grader celcius. Vinen lagres i tanken på eget bundfald med vendinger i tankene hver 3. måned i mindst et halvt år. Derefter foretager Pecina flaskelagring af vinen afhængigt af årgangen lagrer den 1 år eller mere før frigivelse. 

Serveringsforslag

Fed fisk
Lys fisk
Hygge- & terrassevin
Skaldyr

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).