Cava

Cava - Champagnes spanske og mere tilgængelige halvbror! Er du vild med bobler, men synes Champagne er lidt for dyrt? Så prøv den mousserende vin fra Spanien i stedet!

Cava er lavet efter den traditionelle metode, som man også anvender i Champagne. Det er et billigere alternativ til champagne, og vælger man at købe en Reserva, får man utrolig meget vin for pengene.

Boblerne i Cava skabes derved ved gæring anden gang i flaske, og der skabes komplekse noter af toast og gær. 95% af alt Cava kommer fra området Penedes lige omkring Barcelona.

Det er kun lovligt at kalde en mousserende vin for Cava hvis den opfylder kravene om minimum 9 måneders lagring på bundfaldet (15 i Champagne) og de mest gængse druer, som anvendes i Cava er macabeo, perallada og xarel-lo. Derudover kan man også anvende chardonnay. I rosé er det garnacha, cabernet og pinot noir som bidrager med farve og smag.

Udforsk vores store udvalg af Cava og find din egen favorit til festerne, eller de hyggelige stunder på terrassen der kræver et godt glas bobler!

Læs Mere
Vi anbefaler