Boroli Vine

Boroli Vine

Familien Boroli har været fast forankret i Piemonte siden 1831, først inden for tekstilfremstilling, derefter i forlagsbranchen og i dag med vinproduktion! Det var ægteparret Silvano og Elena Boroli, som i 1990'erne kastede sig ud i vindyrkning i det område, de bedst kendte: Langhe. De var begge lidt trætte af deres opslidende erhvervsliv og havde længe drømt om at komme tættere på naturen. De var udmærket klar over, at vinproduktion i Piemonte ikke var risikofri, men de var villige til at tage udfordringen op for at føre deres drøm ud i livet.

I 2000 blev Achille, den tredje af ægteparrets fire sønner, tilknyttet vinhuset. I dag har han ansvaret for vindyrkning og vinificering. Han har videreført familiens filosofi om altid at prioritere kvaliteten i vinene.

Vinhuset Boroli råder primært over to topvinmarker: "La Brunella" og "Borgata Cerequio". Den første ligger i Castiglione Falletto, der betragtes som en af de mest prestigiøse kommuner for produktion af Barolo. Her producerer man måske nogle af de mest aromatiske, delikate og harmoniske vine i hele området. "Borgata Cerequio" ligger nær selve landsbyen Barolo, på en syd- sydøstvendt skråning i en højde af ca. 300 m.o.h. og med en fremragende undergrund af blå mergel, sand og kalk. Kombineret med et perfekt mikroklima, som gør, at de lokale kalder stedet for "Langhe Riviera", giver det vine i særklasse. Vinmarken blev klassificeret "1. Cru" i det 14. årh. og er i dag en reference for, hvad Nebbiolo-druen kan producere i Piemonte.

Filtre
Filtrer efter
Pris
kr
kr

Boroli Vine

1 vare

pr. side
Sortering
Faldende orden

Boroli Vine

1 vare

pr. side