Zind-Humbrecht, Pinot Gris Clost St. Urbain Grand Cru 2013

600.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Zind-Humbrecht, Pinot Gris Clost St. Urbain Grand Cru 2013

category label Øko

Zind-Humbrecht, Pinot Gris Clost St. Urbain Grand Cru 2013

Vores vurdering

Duften charmerer med nuancer af modne frugter, honning og et strejf af mineralske toner, der afspejler det unikke terroir i Alsace. Smagen er fyldig og velafbalanceret med en imponerende struktur, der forbliver frisk. Det er en vin med alder, der har udviklet mange lag i den komplekse smag.

Om produktet

Olivier Humbrecht har skabt en bemærkelsesværdig vin med imponerende dybde og kompleksitet, som udtrykker årgangens kombination af elegance og kraft på fornemste vis.

Druerne blev høstet med en anelse ædel råddenskab. De meget stejle vulkanske sydvendte skråninger af Rangen giver en speciel vildgær, der gærer helt ekstremt. Olivier forventede, at vinen ville blive en VT-udgave, men gæringen endte i sidste ende med et restsukkerniveau på 43 gr./l, hvilket Olivier kvitterede med at indeksere som Indice 5.*

Clos Saint Urbain er den sydligste skråning i Alsace. Den er stik sydvendt, i 350 - 450 m.s højde og meget stejl og krævende at arbejde på. Smalle terrasser på de stejleste steder skal tit udbedres, og alt er håndarbejde. Zind-Humbrecht har 5,5 ha. med både Riesling, Pinot Gris og en smule Gewurztraminer på marken. Den mørkerød-brune jordbund er unik med vulkansk klippe, eroderet sandsten, meget lavt indhold af ler og tynd overjord. Kølig vind gennem dalen generer tit frugtsætningen, og udbyttet er altid meget lavt. Druerne modner ofte først langt hen i oktober og november.

Marken har altid haft en speciel status: Allerede i 1500-tallet blev ikke-ædle druer forbudt, ligesom blanding med druer fra andre marker. Der er lokale regler om minimum plantningstæthed: 6000 vinstokke / ha. (ZH har 10.000/ha.). Brug af insektgifte har været forbudt i årtier ligesom syrejustering af vinene.

Serveringsforslag

Søde desserter
Friske desserter
Fed fisk
Lys fisk
Frugt & nødder
Skaldyr

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).