Château Rocheyron Saint Emilion Grand Cru 2017

1,095.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Château Rocheyron Saint Emilion Grand Cru 2017

Château Rocheyron Saint Emilion Grand Cru 2017

Om produktet

Efter høfligt at have banket på i de første år sparkede Peter Sisseck i sit 7. forsøg døren ind til anmelderne. Blandt andre noterede Neal Martin, der dengang stadig arbejdede for The Wine Advocate, at 2016'eren uden diskussion var "den til dato bedste Château Rocheyron, som Peter Sisseck har skabt", og den allestedsnærværende James Suckling var ved samme lejlighed heller ikke karrig med superlativerne. Han kaldte slet og ret vinen for "en triumf".

Château Rocheyron var for alvor landet i den liga, hvor det er prestigefyldt for de internationale anmeldere at kigge forbi, så de kan sætte tjektegn ud for slottet, og derfor var det spændende om Peter Sisseck kunne holde dampen oppe hos anmelderne, da de i april 2018 kiggede forbi for at smage den noget udfordrende 2017-årgang "En Primeur". Det kunne han, og James Suckling kunne nærmest på hele anmelderkorpsets vegne konkludere at Château Rocheyron var "Extremely well done for the vintage."

Peter Sisseck er også selv glad for vinen og hævder, at 2017-årgangen for ham er "det foreløbige højdepunkt, når det kommer til præcision og frugt" i Le Grand Vin fra Château Rocheyron.

2017 blev begunstiget af et meget mildt og tørt forår, som udløste en tidlig frodighed blandt vinstokkene, men desværre faldt temperaturerne dramatisk i midten af april og den 21. og 22. og igen den 27. og 28. kom frosten snigende med ned til minus 3-5°C. med det voldsomste tilbageslag til følge siden 1991.  Peter Sisseck mistede halvdelen af sit udbytte den uge, men har senere kaldt det for en slags naturlige selektion og glædede sig i stedet over at han, måske på grund af sin biodynamiske tilgang til arbejdet i vinmarken, blev ramt mindre hårdt end mange andre, og at de vinstokke, der gik fri af frosten senere producerede smukt moden frugt i topkvalitet. 

Vinen er igen i 2017 funderet på 70% Merlot og 30% Cabernet Franc. Druerne er gæret til vin i 7 cementtanke og 3 rustfri ståltanke, der i størrelse er tilpasset diversiteten i ejendommens jordbundsforhold. Efter gæringen er vinen modnet 15 måneder på fade, og for at ”værne om frugten”, som Peter udtrykker det, er modningstiden forkortet ligesom adelen af nye fade er holdt nede på 40%. Den endelige vin er sammenstukket i rustfrit stål og efter at den har fået lov til at stå og samle sig i et par måneder er den tappet på flaske uden klaring eller filtrering i juli 2019.

Vinen kan med fordel dekanteres i 1-2 timer inden serveringen så den bliver lidt blødere og meget mere parfumeret. Prøv den til langtidstilberedte svinebov i egen sky, med asparges, morkler, frisk gedeost og masser af dild.

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.