4.0
af 1 anmeldelser

Alain Jaume La Grangette des Garrigues Chateauneuf Du pape 2021

379.95 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.0
af 1 anmeldelser

Alain Jaume La Grangette des Garrigues Chateauneuf Du pape 2021

4.0
af 1 anmeldelser

Alain Jaume La Grangette des Garrigues Chateauneuf Du pape 2021

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Simreretter
Stegeretter
Svinekød
Vildt

Anmeldelser

4.0 af 1 anmeldelser

Om produktet

Fra den nordlig ende af kommunen kommer druerne til Alain Jaumes Chateauneuf-du-Pape. Markerne her er under omlægning til økologi, og stokkene med Grenache, Syrah og Mourvedre gror primært i marker domineret af ‘galets’ - store, runde sten som Rhônefloden gennem århundredene har aflejret - stenene er med til at holde på varmen og sørger for druer med masser af dybde og koncentration.

Druerne afstilkes helt og efter en lang maceration på op til 20 dage få vinen lov at modne på træfade af forskellig størrelse og alder. Det giver en vin, som nok har bevaret den fyldige modne frugt, i form af brombær og modne hindbær, som kendetegner Rhônedalen, men som samtidig har lag af krydderi og egetræ i duften. Det er en fyldig og struktureret rødvin med den karakteristiske varme, sydfranske fornemmelse med peber og krydderurter, der gør den så god til kraftig mad - uanset om det er til jul eller grill. 

Anbefalinger

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer: Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder: Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer: Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere og malbec.