Andremily EABA 2018

1,295.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Andremily EABA 2018

category label Bland 6 - Spar 10%
placeholder image

Andremily EABA 2018

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød
Fuglevildt

Om produktet

” This wine begs to be enjoyed now, but will certainly reward those who wait, as this beaty has just begun to show her true potential.”

Jim Binns viser endnu engang, at hans forståelse for Rhône-sorterne og hvordan de bør blandes på kryds og tværs, befinder sig på et fatteligt højt niveau. Hans fortid som cellarmaster hos den berømte vingård, Sine Qua Non sætter sine tydelige spor, i den sikkerhed han navigerer sine blends med, nu hvor han udgiver vinene under eget navn.

EABA-cuvéen er I 2019 sammensat fa 61% Syrah, 24% Mourvèdre 13% Grenache og 2% Viognier. Fuldstændigt som i Rhônedalens store blandings-vine fra Châteauneuf-du-Pape, så varierer blandingen altid fra årgang til årgang, hvor Jim Binns med kirurgisk præcision justerer blandingsforholdet, så hans vin bliver den bedst mulige fortolkning af de mange druesorters forskellige kvaliteter. En særdeles taknemmelig opgave i en vinregion som Californien, som ikke rigtigt oplever ”dårlige” årgange.

Vinen springer op af glasset med typiske Syrah-toner af solbær, brombær og mørke kirsebær, som ledsages af en saltet tone af sorte oliven og den typiske fornemmelse af sort peber. Fra de supplerende druesorter fornemmer man et strejf af franske krydderurter som rosmarin og timian, og Mourvèdre-druen byder ind med sin kendetegnende grovkornede struktur, som tilføjer et fantastisk bid og kant til vinens tekstur. Et helt fantastisk glas, som smager helt fantastisk allerede nu, men som i den grad også har potentiale, hvis man gemmer den væk i kælderen.

Vinen har lagret 22 måneder i egetræsfade, hvoraf 55% har været nye.

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer: Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc og tempranillo.

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer: Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder: Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer: Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere og malbec.