5.0
af 1 anmeldelser

Badia a Coltibuono, Vin Santo Del Chianti Classico 2011 37,5 cl

Spar op til 15%
Ved 6 stk. 297.50 kr.
Ved 1 stk. 350.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
5.0
af 1 anmeldelser

Badia a Coltibuono, Vin Santo Del Chianti Classico 2011 37,5 cl

category label Øko
5.0
af 1 anmeldelser

Badia a Coltibuono, Vin Santo Del Chianti Classico 2011 37,5 cl

Om produktet

Vino Santo fremstilles overalt i Italien, og selve begrebet er ikke beskyttet af den italienske vinlovgivning. Der findes derfor både vine, der er produceret med henblik på hurtig profit, og vine der er produceret i den dybeste respekt for de traditioner, som kan føres tilbage til Toscana i det 14. århundrede.

Badia a Coltibuonos Vin Santo tilhører naturligvis den sidste kategori, og ovenpå den ekstremt tørre vækstperiode i 2011 havde man igen alle muligheder for at skabe en overdådig rosineret vin. En vin som måske vil vise sig at overgå den allerede legendariske 2010’er. Vinen er skabt på nogenlunde lige dele Trebbiano og Malvasia, der er høstet i bakkerne omkring Monti del Chianti i de sidste dage i september. Druerne tørrer i ventilerede rum inden de i december presses og mosten gærer til vin i gamle ege, kastanje og kirsebærfade, der, som traditionen byder, kun indeholder 40-100 liter.

Fadene fyldes ikke helt, og efter de første dages gæring forsegles de med cement og flyttes til Coltibuonos Vinsantaia, hvor temperaturen følger døgnets og årstidernes rytme. 6 år går der før forseglingen brydes, og det bliver tid til at finde ud af, hvad der er blevet til eddike og hvad der er blevet velsignet af den hellige modningsproces. Herefter sammenstikkes vinene fra de bedste fade og tappes på flaske.

En sjælden og traditionel toskansk dessert og meditationsvin med raffinerede aromaer af honning, ristede mandler og vanilje, der leder frem mod den fyldige og sødlige smag, der, selvom den er rig på figen, abrikos og kandiseret appelsin, på fornemste vis bliver afbalanceret af en underliggende syre som tilføjer friskhed og elegance til oplevelsen

Glem alt om de små såkaldte dessertvinsglas og skænk i stedet vinen i store Cognac eller Bourgogne glas så alle de subtile aromaer virkelig kan få lov til at folde sig ud, og nyd den gerne helt enkelt sammen med et par sprøde Biscotte di Prato, som vi også kender som cantuccini.

Serveringsforslag

Søde desserter
Friske desserter
Frugt & nødder

Anmeldelser

5.0 af 1 anmeldelser

Anbefalinger

Rosa vine

Frugtig & sød
Vine med en sødlig og moden frugtprofil. Vinene domineres af den sødme, der pakker vinen ind, og som gør den velegnet til desserter eller aperitif. Rosa vine kan komme fra hele verden, da det, der definerer dem, er deres restsukkerindhold. Rosa vine kan have flere farver, fordi de indikerer sukkerindholdet i vinen.
Aromaer Honning, modne tropiske frugter og blomster.
Vinområder Hele verden.
Druer & typer Gewurztraminer, Riesling og Muscat.

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.