Brouilly er essensen af, hvorfor Beaujolais har så mange fans - det er velduftende, flot rødvin som er pakket med røde bær og krydderurter i duften og som er læskende lækker både for sig selv og til mad. Den flotte farve glimter i både rød og lilla og kan kan næsten smage og dufte farverne - her er både hindbær, solbær og jordbær som er pænt pakket ind i lidt duft af mynte og laurbær. Det er fyldt med harmoni og har nok struktur til at blive serveret sammen med et stykke grillet kalvekød. Server ved 16-17°C i almindelige rødvinsglas. Drik til kalvekoteletter med en god salat.
Vine som er frugtige og letdrikkelige med en frisk syre. Pink vine har et feminint og elegant udtryk. Frugtprofilen er domineret af røde bær og eventuelle indslag fra fadlagring. Server til kraftige vegetariske retter, fjerkræ eller svinekød. Pink vine kommer fra områder med moderat til køligt klima.
Aromaer
Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, vanilje og kokos.
Vinområder
Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Californien, Australien og New Zealand.
Druer & typer
Pinot noir, Barbera, Grenache, Valpolicella og Sangiovese.