Cave de Fleurie, Saint Amour 2023

179.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Cave de Fleurie, Saint Amour 2023

Cave de Fleurie, Saint Amour 2023

Krop Medium
Tannin Lav
Syre Høj
Stil Frugtig

Smagsnoter

Rød frugt
Blomstret
Urtet

Om produktet

Med et navn som Saint Amour er det svært ikke at blive forelsket. Og når vinen samtidigt er et overflødighedshorn af mørke bær, blomsterduft og lakrids så holder kærligheden længe. Det er saftig og delikat Beaujolais, som er svær ikke at holde af. Saint Amour er den nordligste af byerne i Beaujolais, som leverer solide, og ret krydrede udgaver af Gamay, hvis man, som hos Cave de Fleurie, tager vinen seriøst. Her får du nemlig en mørk og intens version af vinene fra Beaujolais. Her er frugt og struktur nok til både at gemme vinen et par år - og så kan den spille op til selv ret kraftige retter med fx and - gerne med inspiration fra Asien eller Nordafrika. Server ved 16-17°C i almindelige rødvinsglas. Drik til bao med andebryst stegt i hoisinsauce.

Smagsnoter

Rød frugt
Blomstret
Urtet

Fakta

Tannin:
Lav
Stil:
Frugtig
Syre:
Høj
Krop:
Medium
Smagsprofil:
Område:
Underområde:
Saint Amour
Årgang:
2023
Størrelse:
750 ml
Dyrkning:
Konventionel
Alkohol %:
14,00
Proptype:
Kork
Serveres ved:
15-17°C

Anbefalinger

Pink vine

Let & frugtig
Vine som er frugtige og letdrikkelige med en frisk syre. Pink vine har et feminint og elegant udtryk. Frugtprofilen er domineret af røde bær og eventuelle indslag fra fadlagring. Server til kraftige vegetariske retter, fjerkræ eller svinekød. Pink vine kommer fra områder med moderat til køligt klima.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, vanilje og kokos.
Vinområder Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Californien, Australien og New Zealand.
Druer & typer Pinot noir, Barbera, Grenache, Valpolicella og Sangiovese.