Chiappini Guado de Gemoli 2017

599.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Chiappini Guado de Gemoli 2017

Chiappini Guado de Gemoli 2017

Om produktet

Den familie ejede vingård Chiappini er beliggende i hjertet af Bolgheri. Giovanni Chiappini som fortsat driver vingården sammen med sine døtre, flyttede i 50'erne fra Marche til Bolgheri for at købe jord og for at lave sin egen vin.

Ejendommens samlede areal lyder idag på kun 23 hektar og en samlet årlig produktion på 60.000 flasker. 

Chiappini kom for alvor på folks læber, da topvinen "Guado de Gemoli" i 2013 fik 100 point af "WineEnthusiast"

Chiappini har siden 2010 arbejdet efter økologiske principper og topvinen Guado de Gemoli bliver ved med at være en af Toscanas helt store skjulte perler. Vinen fik således i årgang 2017, 98 point i Falstaffs store Toscana test og slog bla. vine som Ornellaia, Sassicaia, Guado al Tasso, Masseto mf.

Serveringsforslag

Mørkt kød
Vildt

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.