Clos Henri, Estate Sauvignon Blanc, Marlborough 2022

189.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Clos Henri, Estate Sauvignon Blanc, Marlborough 2022

category label Øko
Point
92
James Suckling
Point
91
Wine Enthusiast

Clos Henri, Estate Sauvignon Blanc, Marlborough 2022

Om produktet

Clos Henris åbningsnummer hedder Petit Clos, og allerede her demonstreres mesterligt, at Sauvignon Blanc er en drue man behersker til perfektion – på såvel den nordlige som den sydlige halvklode. Druerne kommer fra huset yngre vinstokke, med en alder mellem 3 og 5 år, og en dyrkningshøjde mellem 85 og 150 meter over havet. Fremstillingsmæssigt er det igen de temperaturregulerede rustfri ståltanke, som er taget i brug, med tre måneders lagring på sit bundfald efter endt gæring, med enkelt omrøringer for at afrunde vinen og give den tekstur. Resultatet er en vin med underliggende kridt- og flint noter, klassisk, fyldig Sauvignon Blanc-frugt med stikkelsbær, citrusfrugt og grøn peber, holdt i perfekt balance af en flot syre. Vinen binder på fineste vis den gamle verdens rankhed og elegance, sammen med den nye verdens frugt og pondus.

Serveringsforslag

Lys fisk
Hygge- & terrassevin
Skaldyr

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.