Domaine de l'Aurière Muscadet Sèvre et Maine sur Lie 2022

Spar 23%
Ved 6 stk. 99.00 kr.
Ved 1 stk. 129.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine de l'Aurière Muscadet Sèvre et Maine sur Lie 2022

Domaine de l'Aurière Muscadet Sèvre et Maine sur Lie 2022

Vores vurdering

Stopper du en hvilken som helst tilfældig person på gaden i Nordfrankrig, og spørger hvilken vin de foretrækker til deres Moules Marinieres, vil svaret 9/10 gange være Muscadet. Og Muscadet Sévre et Maine Sur Lie fra Domaine de l'Auriére er ingen undtagelse - det er vin, der erskræddersyet til skalddyrsretter og lette anretninger med fisk.

Om produktet

I den nordvestlige del af Frankrig, lige ved Loire-flodens udmunding, ligger den geografisk afgrænsede zone ved navn Muscadet. Her i området dyrkes druen Melon de Bourgogne som kan give enkle, forfriskende, læskende, men også mineralske vine. Druerne behandles nænsomt i kælderen og vinificeringen foregår udelukkende på ståltanke, for at bevare så meget friskhed og drue typicitet i den endelig vin, som overhovedet muligt.

Domaine de l'Aurière  ligger i byen Aurière i La Chapelle-Heulin, i hjertet af Muscadet Sèvre-et-Maine appellationen. Melondruerne får efter vinicering 7 måneders lagring på sit bundfald med regelmæssig omrøring. Denne proces bidrager med både struktur i form af cremethed, men også fenoler og aromastoffer som giver vinen et ekstra lag af kompleksitet.

Serveringsforslag

Lys fisk

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.