Domaine Josmeyer, Gewurztraminer Les Folastries 2017

249.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine Josmeyer, Gewurztraminer Les Folastries 2017

category label Øko

Domaine Josmeyer, Gewurztraminer Les Folastries 2017

Om produktet

Vin fra Certificerede Biodynamisk dyrkede druer

Tom Stevenson, der er den ledende autoritet, når det gælder vinene fra Alsace, anser Josmeyer for at være områdets bedste producent! Alle Domainets vine fremstilles af biodynamisk dyrkede druer. Christophe Ehrhart, der passer de 28 hektar vinmarker, påbegyndte konverteringen til biodynamisk drift i 1996, og det har givet vinene et fantastisk kvalitetsløft. ”Vi kan ganske enkelt smage forskellen i druerne”, siger Christophe.

Naturen gør arbejdet

Også i kælderen er alt så naturligt som muligt. Hos Josmeyer bryder man sig ikke om ordet "vinmager”. Det er naturen og ikke os, der laver vinen. Vi guider naturen lidt og det starter i vinmarkerne. Er druerne perfekte er der ingen problemer i kælderen. Josmeyer forsømmer imidlertid ikke den tekniske side af sagen. Tværtimod. De for hvidvinsproduktion så vigtige presser er de mest avancerede i Alsace i dag. Mostkvaliteten er alfa og omega! Vinene både gæres og lagres i mere end 100 år gamle fade.

Den klassiske, tørre og madegnede Alsace stil

Chaptalisering, tilsætning af syre eller enzymer indgår ikke i Josmeyers metoder, ligesom huset heller ikke følger ”moden” med at lade restsødme og alkohol give vinene ”kunstig” volumen. Stilmæssigt er Josmeyers vine bygget op omkring den naturlige smagskoncentration og friskheden i druerne. Det giver utroligt holdbare, klassiske og generelt tørre Alsace vine, der kan udvikle sig på flaske. Søger du den klassiske, tørre Alsace stil er Josmeyer i dag en af de allerbedste.

Gewurztraminer Cuvée des Folastries

"Folastries" har reference til en lidt pjattet flirt, og passer stilmæssigt vældig godt den stil Jean søger med sin Gewurztraminer "Folastries". En Gewurz med en flirtende og liflig duft af rosenblade, og en vægt og tørhed, der gør den madegnet. Nogen påstår, at Gewurztraminer er svær at sætte mad til. Det er en fejl, men til gengæld kræver det lidt omhu. Prøv Josmeyers Folastries til en fin røget laks, fisk i tomatsauce eller retter med karry. Så er der mulighed for perfekt harmoni.

Serveringsforslag

Fed fisk
Krydret mad

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.