Domaine Pierre Gaillard, Côte-Rotie 2022

Spar 23% Udløber: 5/31/2024
499.00 kr.
Før 645.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine Pierre Gaillard, Côte-Rotie 2022

Domaine Pierre Gaillard, Côte-Rotie 2022

Vores vurdering

Spændende duft rig på sorte kirsebær, blomster, hindbær, tobak, kakao, viol og peber. Flot vitalitet på paletten, på én gang alvorlig og legende, sky og udfarende, udfordrende og komfortabel. Kirsebærlikør og lette florale toner giver vinen hjerte. Kryddertonerne fra fadet assisterer akkurat og danner kulissen. Sød tobak, chokolade og kanel bærer eftersmagen igennem. Æterisk og hedonistisk med en næsten burgundisk nerve.

Om produktet

Denne vin er skabt på den traditionelle blanding af 90% Syrah og 10% Viognier og forener således på unik vis Syrah druens pirrende nerve med Viognier druens fedme og parfume.

Pierre Gaillard ejer hele 5 ha. på de syd sydøst vendte stejle skråninger oppe bag Ampuis. Nogle parceller er beliggende på brun skifer, som er rig på jernoxid og giver kraftige velstruktureret vin. Andre parceller er domineret af lys og mere løs skifer, der som udgangspunkt giver mere smidige og aromatiske vine. Derfor gæres druerne fra de forskellige parceller hver for sig, så Pierre og hans datter Jeanne til sidst kan sammenstikke en cuvée, som bliver rigere og mere nuanceret end vinene fra de enkelte parceller hver for sig ville være blevet.

Der sker en sortering når druerne ankommer til vingården såvel før som efter alle stilke fjernes. Herefter knuses druerne ganske let og efterfølgende får de lov til at samle aroma i op til 24 timer inden den alkoholiske gæring uden fremmede gærstammer, som sker ved op til 35 grader i rustfrit stål. Herefter modner vinen 18 måneder på egefade fra Allier og Nevers (30% er nye) inden den endelige cuvée sammenstikkes, filtreres ganske let og tappes på flaske.

Vinen kan hjælpes på vej med en dekantering forud for servering i familiens største glas. Prøv den til ryg af kronhjort pikeret med sorte trøfler eller rådyrkølle med sauteret rosenkål, perleløg og tragtkantareller, skysauce og høvlede kastanjer.

Etiketten er dekoreret af Pirre Gaillard mangeårige ven - den i Lyon bosiddende impressionistiske maler Alain Demond - som med svovlgule, grønne og lilla vinøse landskaber og buketter forsøger at formidle magien i flasken.

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Fjerkræ på grillen
Lyst kød
Mørkt kød
Vildt
Fuglevildt

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.