Domaine Pierre Gaillard, Crozes-Hermitage 2020

Spar op til 15%
Ved 6 stk. 211.65 kr.
Ved 1 stk. 249.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine Pierre Gaillard, Crozes-Hermitage 2020

Domaine Pierre Gaillard, Crozes-Hermitage 2020

Vores vurdering

Charmerende og samtidig let rustikt og autentisk i sit udtryk med blåbær og hindbær, brændt ler, jern og læder samt den karakteristiske sorte peber i afslutningen, hvor også engelsk lakrids viser sig.  

Om produktet

Pierre Gaillard udfordrer endnu engang tesen om, at Syrah vinene fra det nordlige Rhône skal modne adskillige år i flasken før den bliver drikkemoden. Her er der tale om umiddelbar charme, og også en accentueret fornemmelse af terroir, som betyder, at vinene er smukke eksponenter for den hårfine balance mellem pondus og finesse, som kun få producenter mestrer.

Her er det Pierre Gaillards Crozes-Hermitage fra 5 veleksponerede grus rige ha. i den del af appellationen, der ligger i Pont de l’Isère, hvor vinstokkene efterhånden i gennemsnit er blevet mere end 30 år gamle. Druerne høstes både manuelt og maskinelt i løbet af en uges tid efterhånden som de bliver perfekt modne på de forskellige parceller og de transporteres i kølebil de omkring 40 km. op til vingården i Maleval.

Her sker der en sortering såvel før som efter at alle stilke fjernes, og vinen gærer derpå i en blanding af åbne glasfiber tanke og store egefade i Pierre Gaillard ‘s forsøg på at genskabe det udtryk, der var normdannende før de rustfri ståltanke, begyndte at invaderede alverdens vinkældre. Vinen er efterfølgende modnet 18 måneder på brugte fade inden den er sammenstukket (igen i glasfiber) og aftappet på flaske.

Server for eksempel til tataki af dådyrmørbrad med tyttebærvinaigrette eller til peberglaserede kalvebrisler med en blomkålspuré monteret med rigeligt smør, eller... Mulighederne er mange hvis man holder af ungdommelige fint parfumerede rødvine. 

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød
Fuglevildt

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.