5.0
af 1 anmeldelser

Franz Haas, Pinot Nero Schweizer 2019

Spar op til 21%
Ved 6 stk. 435.00 kr.
Ved 1 stk. 549.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
5.0
af 1 anmeldelser

Franz Haas, Pinot Nero Schweizer 2019

5.0
af 1 anmeldelser

Franz Haas, Pinot Nero Schweizer 2019

Om produktet

Franz Haas' mere intensive og komplekse bud på upåklagelig norditaliensk Pinot Noir skal findes i denne Pinot Nero Schweizer Pinot Nero (Noir) fra mere end 40 år gamnle vinstokke, der strækker sig i op mod 900 meters højde. Efter omhyggelig sortering - først i marken og siden på sorteringsbordet i vinhuset - er mosten gæret til vin ved det naturlige gær i ståltanke og er derpå lagret 12-15 måneder i franske barriques. Herefter blandes indholdet fra fadene og tappes så på flasker, som tilbringer yderligere et år i kælderen inden frigivelse.

Duften er et væld af bl.a. hindbær, jordbær, blåbær og brombær, der endvidere får selskab af læder, lakrids, skovbund og peber. Smagen er elegant og silkeblød som de bedste vine fra f.eks. Bourgognes Volnay og har en syredrevet rygrad og en mediumfyldig tanninstruktur, der vidner om et langt liv forude.

Dette er en af Italiens største vine lavet på Pinot Nero, forførende elegant og perfekt match til f.eks. perlehøne serveret med svampe, kalvemørbrad og intense pastaretter. Vinen kan sagtens gemmes i op mod 15 år fra høståret, hvor vi anbefaler servering ved 14-16 grader.

93 point - Robert Parker/The Wine Advocate:
"From a warm vintage, the 2015 Alto Adige Pinot Nero Schweizer opens to a slightly darker tone with deep garnet highlights and a rich quality of fruit. The bouquet reveals layers of red fruit, cassis and dried mint leaf. The wine fans out over the palate with broad appeal and more concentration compared to Franz Haas's 2016 Alto Adige Pinot Nero released at the same time. In truth, this 2015 vintage has less vertical intensity compared to that beautiful wine from 2016. Some 15,000 bottles were produced."

Serveringsforslag

Fjerkræ
Lyst kød
Pasta & Pizza
Vildt
Fuglevildt

Anmeldelser

5.0 af 1 anmeldelser

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.