Mosbacher, Riesling Trocken VDP 2021

160.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Mosbacher, Riesling Trocken VDP 2021

Mosbacher, Riesling Trocken VDP 2021

Om produktet

Flere år i træk har anmelderne været helt ope at ringe over kvaliteten i denne "basis" Riesling fra Georg Mosbacher i Pfalz! Alle druerne kommer fra Mosbachers egne vinmarker tæt ved byen Deidesheimer. Efter høst køres druerne omgående til vinhuset, hvor de presses til most. Mosten er derpå hældt på ståltank, hvor den både har gennemført en langsom gæring og nogle måneders lagring, før den er hældt på flaske det efterfølgende forår.

Mosbachers Riesling Trocken VDP er tør med en næsten parfumeret næse af citrus, grapefrugt tilført et tropisk islet af bl.a. ananas toppet med knuste sten. Smagen er saftig, frugtig, rank og koncentreret og holdes i balance af en perfekt afstemt og sitrende sprød syre.

Drik Mosbachers Riesling Trocken som en luksuriøs aperitif eller måske til det thai-inspirerede køkken, hvor frugten og syren i vinen vil være en ideel ledsager til de ofte friske men også spicy retter. Riesling Trocken er også et flot og klassisk match til fisk og skaldyr samt blinis med stenbiderrogn, når sæsonen topper i februar og marts.

Serveringsforslag

Aperitif
Lys fisk
Krydret mad
Skaldyr

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.