4.0
af 4 anmeldelser

Pecchenino, Langhe Barbera Quass 2021

219.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.0
af 4 anmeldelser

Pecchenino, Langhe Barbera Quass 2021

4.0
af 4 anmeldelser

Pecchenino, Langhe Barbera Quass 2021

Krop Medium
Tannin Medium
Syre Høj
Stil Tør

Smagsnoter

Rød frugt
Urtet

Vores vurdering

Duften er fyldt med krydderier og mørke bær. Smagen er tæt med en god syre, som strukturer rødvinen flot.

Om produktet

Vineriet Pecchenino blev oprindeligt grundlagt, da en af familiens kvinder plantede et lille hjørne med vinstokke i familiens køkkenhave i slutningen af det 18. århundrede.
Siden blev hjørnet til vinmarker, som så igen blev til en vingård, der gennem de sidste to århundreder er gået i arv fra far til søn. Da man samtidig har haft en tradition i familien for at tilføje nye vinmarker til vingården, tæller den i dag ikke mindre end 25 ha med vinstokke.
Familiens store passion er Dolcettodruen, som de sammen med producenterne Giampiero Romana og Giuseppe Caviola håber på at kunne opløfte til tidligere tiders storhed.
Dolcetto er ingen nem drue at arbejde med i vineriet, hvor den rå syre og feminine frugt ofte kan arbejde som modsætninger i forhold til hinanden. Familien har derfor allieret sig med professor Di Stefano, der ud fra et videnskabeligt perspektiv tilfører den nødvendige ekspertise.

Druerne til denne Barbera d'Alba høstes på sydvestvendte skråninger, hvor jordbunden hovedsagligt består af små sten og kalk.

Smagsnoter

Rød frugt
Urtet

Fakta

Tannin:
Medium
Stil:
Tør
Syre:
Høj
Krop:
Medium
Smagsprofil:
Område:
Underområde:
Alba
Årgang:
2021
Størrelse:
750 ml
Dyrkning:
Konventionel
Alkohol %:
15,00
Proptype:
Kork
Serveres ved:
15-17°C

Serveringsforslag

Mørkt kød
Mild ost

Anmeldelser

4.0 af 4 anmeldelser

Anbefalinger

Pink vine

Let & frugtig
Vine som er frugtige og letdrikkelige med en frisk syre. Pink vine har et feminint og elegant udtryk. Frugtprofilen er domineret af røde bær og eventuelle indslag fra fadlagring. Server til kraftige vegetariske retter, fjerkræ eller svinekød. Pink vine kommer fra områder med moderat til køligt klima.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, vanilje og kokos.
Vinområder Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Californien, Australien og New Zealand.
Druer & typer Pinot noir, Barbera, Grenache, Valpolicella og Sangiovese.