Pencarrow, Chardonnay 2020

Spar op til 43.00 kr.
Ved 6 stk. 155.00 kr.
Ved 1 stk. 198.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Pencarrow, Chardonnay 2020

Pencarrow, Chardonnay 2020

Serveringsforslag

Fed fisk
Lys fisk
Skaldyr

Om produktet

100% Chardonnay i en skøn årgang fra Palliser Estates vinmarker i Martinborough. Efter gæring på en blanding af amerikanske og franske egetræsfade hviler vinen yderligere 7 måneder i store egetræsfade. Først da er den klar til at blive filtreret og siden aftappet.

I glasset har vinen en spændende næse med moden citrusfrugt, hvide blomster, friske mandler og vanilje. På tungen optræder vinen med en elegant struktur, hvor den intense Chardonnay-frugt er i flot balance. En sprød syre og en krydret eftersmag.

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder: Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer: Chardonnay (fadlagret), albariño, pinot gris og chenin blanc (Sydafrika).