Om produktet
Efter streng selektering er mosten fra de udvalgte druer gæret og macereret i 15 dage. Herefter er 70% af vinen hældt videre i på nye 225 liters barriques og de resterende 30% på store 2000 liters fade, hvor den har hygget sig i ca. 30 måneder, indtil den har fået afrundet kanterne og opbygget den tilpasse modenhed og kompleksitet i tilstrækkelig grad til at blive hældt på flaske.
Resultatet er en fantastisk bouquet med rosenbusk, kirsebær, tobak, tjære, tørrede urter og ristet kaffe. På tungen optræder vinen som intens essens af nebbiolo med med flot syre og ungdommelige, robuste tanniner, der fra 2018 er begyndt at bløde op og udvise større drikkevenlighed. Under optimale forhold kan man gemme vinen op til 25 år fra høst. En flaske 1990 smagt 20 år senere viste flotte noter af skovbund, svampe og trøffel kombineret med den reneste røde frugt, og med sin store dybde, kraftige intensitet og markante tanniner vidner 'Il Bricco' således også om et stort lagringspotentiale.
Vi anbefaler at nyde den til eksempelvis pastaretter med trøffel, oksekød af bedste kvalitet eller grillet porchetta - altså den italienske rullende flæskesteg med salvie, timian og andre lækre italienske krydderurter indeni.
Vinen er efter piemontesiske standarder stadig ung og kan med fordeles iltes på karaffel i et par timer inden servering. Og ellers kan den - som antydet ovenfor - snildt klare 20 år i kælderen. Og også 10 år mere end det!
97 point - James Suckling (årgang 2020)
"A solid and powerful Barbaresco with fantastic depth of fruit and layers of tannins. Full and so deep and focused, with great length and structure. Bark, berry, mineral and deep terroir and gravitas. Try after 2027."

