Salcheto, Vino Nobile Montepulciano Salco 2013

589.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Salcheto, Vino Nobile Montepulciano Salco 2013

Salcheto, Vino Nobile Montepulciano Salco 2013

Om produktet

Salco Vino Nobile de Montepulciano produceres kun i topårgange (senest i 2011 og 2012) og er lavet på druen Prugnolo Gentile fra vinmarkerne Salco (2 ha.) og Laghetto (3,5 ha.), begge dyrket efter økologiske og biodynamiske principper. Denne vin er modnet på fad i to år, med hovedvægten (70%) lagt på tonneaux af 500 l. og resten på store botte. Efter aftapningen bliver vinen lagret i over 36-48 måneder på flasker.

Salco er en fornem eksempel på, hvordan man kan lave en vin, som både er er kødfuld, alkoholrig (14%) og som samtidig har finesse, sarthed og klasse. Her finder man klassiske toner for store Montepulciano-vine: Tobak, lakrids, en smule tjære, men også mere flygtige aromaer af vilde blomster og bær (hyben, enebær). Den fylder næsen og munden med masser af indtryk og efterlader en meget intens oplevelse. Nyd den til de store lejligheder.

Det er en vin, som sagtens kan gemmes i kælderen i 12-15 år. Server den til okse, råvildt, lam eller and. Serveringstemperatur: 18-20°C.

Serveringsforslag

Fjerkræ
Lyst kød
Mørkt kød
Vildt

Anbefalinger

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer Cabernet sauvignon, Merlot, Tempranillo, Syrah, Grenache, Primitivo/Zinfandel, Negroamaro, Carmenere og Malbec.