5.0
af 2 anmeldelser

Veuve Clicquot Ponsardin, La Grande Dame 2012

Spar 300.00 kr.
1,199.00 kr.
Før 1,499.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
5.0
af 2 anmeldelser

Veuve Clicquot Ponsardin, La Grande Dame 2012

5.0
af 2 anmeldelser

Veuve Clicquot Ponsardin, La Grande Dame 2012

Serveringsforslag

Lys fisk

Vores vurdering

Prestige champagnen fra Veuve Clicquout. La Grande Dame er i  årgangen 2012 et blend af 90% Pinot Noir og 10% chardonnay fra seks forskellige Grand Crus. Vinen er, som altid, en hyldest til Madame Cliquot, som havde en forkærlighed for Champagne på Pinot Noir - for at give det bedste udtryk og med potentiale til det bedst mulige glas med en lang levetid. Og Grand Dame kan da også sagtens udvikle sig 10-15 år efter frigivelse - men allerede nu står den præcis og delikat - og med en balanceret aroma af acacieblomst, citrusskal og flintesten - med et hint af ribs. Det er underspillet og storslået på samme tid.

Anmeldelser

5.0 af 2 anmeldelser

Om produktet

Top-cuvee fra  Veuve Clicquot, hvor husets forkærlighed for Pinot Noir skinner igennem på flotteste vis - det er en vin, som kun i de bedste årgange fremviser alt hvad Madame Clicquot stod for: Finesse, elegance og præcision i perfekt balance.

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).