Weingut Proidl, Riesling Steilheit 2022

Spar 30.00 kr.
139.00 kr.
Før 169.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Weingut Proidl, Riesling Steilheit 2022

Weingut Proidl, Riesling Steilheit 2022

Serveringsforslag

Fed fisk
Lys fisk
Vegetarretter
Hygge- & terrassevin
Skaldyr

Om produktet

Magisk-aromatisk og imponerende intens. Som et sandt bevis på at Proidl ikke blot mestrer sin ”Grüner”, viser ”Steilheit” sig næsten overlegent kompleks, mellemfyldig og med stor karakter. Duften er blomstrende og vidunderligt velkrydret, med nuancer af abrikos, mandarinskal, hvide roser og orangeblomst, der ledsages af syrlige urter, confiteret grape og muskat. På tungen bevæger vinen sig som et stykke silke, hvortil den bragende Riesling-syre, med ”stejlhed” springer til. Modne mandariner, blomsterhonning, fersken og Galia melon, omkranset af syrligt-søde citrusfrugter, hvide sommerblomster og yozu.  En opkvikkende og læskende, men ikke desto mindre længelevende eftersmag – med vibrerende syre og energisk mineralitet!  
Steilheit er sammensat af 100% Riesling fra de ultra-stejle, stenede og mineralholdige terrassemarker, omkring Senftensberg-kommunen i vinregionen Kremstal. Et nærmest dramatisk vinområde, begunstiget af sin direkte udsigt til den varmereflekterende Donau-flod. Udelukkende sammensat af bæredygtigt dyrket og håndhøstet frugt, som plukkes i oktober til starten af november. Ved ankomst til vineriet presses de hele drueklaser blidt, efterfulgt af spontangæring på temperaturkontrollerede ståltanke. Vinen lagrer endeligt i 3 måneder på de døde gærceller (”sur lie”) - i en blanding af 500 liters egetræsfade (fransk oprindelse) og ståltanke.  

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.