Weingut Thomas Harteneck, Pet Nat Prinz Noah NATUR 2021

Spar op til 40.05 kr.
Ved 6 stk. 226.95 kr.
Ved 1 stk. 267.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Weingut Thomas Harteneck, Pet Nat Prinz Noah NATUR 2021

category label Øko

Weingut Thomas Harteneck, Pet Nat Prinz Noah NATUR 2021

Serveringsforslag

Aperitif
Lys fisk
Skaldyr

Om produktet

Med sine snart 25 år som biodynamisk druedyrker og vinmager i det sydligste Baden med kig ned til Alsace, kan Thomas Harteneck betragtes som en erfaren herre i sit felt. Efter 150 år i Pfalz, rykkede Harteneck-familien til Scliengen i 1997, hvor klimaet var mildere og Thomas Harteneck for alvor udfoldede sin kærlighed for biodynamisk dyrkning. I 2004 blev vingården med tilhørende land for første gang Demeter-certificeret, og gradvist har Thomas sammen med sin hustru Daniela og parrets to børn, arbejdet sig i retning af mindre intervention i kælderen. I 2019 gik de linen ud og lavede en del af produktionen uden tilsætning af svovl.

Her er det Hartenecks Pét-Nat, som vi ikke tøver med at kalde en af de bedste tyske. Den er produceret i Baden med kig ned til Alsace og opkaldt efter fortællingen om "The Prince Who Was Just Himself", som den tyske forfatter Silke Schnee skrev, efter at hendes 3. søn var ankommet med Downs-syndrom, og både vinens og den lille prins særpræg indrammes smukt af prinsens lille silhuet, som ensomt balancerer vinens krystallisationsprofil som snildt kunne ligne en stor bold eller vores planet. Det er tilladt at lade fantasien spille...

Der er primært tale om friskpresset most fra Auxerrois-druen som Thomas Harteneck lige minder os om vi ikke må forveksle med Pinot Blanc. Mosten trækker 12 timer med skallerne, blandes med Gutedel og Pinot Noir og tappes på flaske mens gæringen stadig er i gang. 4 måneders gæring og modning i flasken inden det meste bundfald skydes bort og erstattes med bobler fra andre flasker. Thomas Harteneck beskriver selv processen så fint: "Perlwein nach der Mèthode ancestral – spontan vergoren, frei von Schönung, Filtration und Schwefelzusatz. Natur pur!"

En dejlig vital vin hvor modne jordbær og saftige ferskner mødes med let bitter te i et vinøst og summende mineralsk udtryk.

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.