Albert Sounit, Vigne de 1928, Montagny 1. Cru 2021

995.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Albert Sounit, Vigne de 1928, Montagny 1. Cru 2021

Albert Sounit, Vigne de 1928, Montagny 1. Cru 2021

Vores vurdering

Projekt ”Vignes de 1928” gik ud på at udvælge det eller de bedste fade fra ”Vieilles Vignes” parcellen på ”Les Chaniots” og aftappe denne vin separat som et unikt cuvee

Om produktet

Vi har helt tilbage siden 2010 arbejdet med et ”hemmeligt projekt”, - og arbejdstitlen har fra tankens begyndelse været: ”Vignes de 1928”, - altså ”Vinmarken fra 1928”.

Set ud fra et kvalitetsmæssigt synspunkt, har vi på Domaine Bernollin det privilegie, at vore vinmarker i alt overvejende grad er meget gamle. Gamle vinstokke med god beliggenhed giver os et lavt udbytte, - men en meget koncentreret og ædel juice.

Montagny 1. Cru marken ”Les Chaniots” består af 3 parceller: - ”La Cabanne” – meget gamle vinstokke. Vi kender ikke alderen, men antager, at de er mellem 70 og 90 år gamle. Især den øverste del af Cabanne er ældgamle. - Jeune Vignes – en parcel af vinstokke som er omkring 30 – 35 år. - ”Vieilles Vignes” – parcel af vinstokke som er plantet i 1928.

Under høsten har vi altid høstet og vinificeret de 3 parceller separat for at forstå og optimere udtrykket for hver parcel optimalt, inden assemblage (blanding af de 3 cuveer før aftapning). Vi har igennem årene erfaret, at ”Vieilles Vignes-vinstokkene fra 1928” gav en helt unik vin med en nærmest ”guddommelig” koncentration, mineralitet og finesse, som i særlig grad blev understøttet af gæring og lagring på helt nye egetræsfade.

Projekt ”Vignes de 1928” gik ud på at udvælge det eller de bedste fade fra ”Vieilles Vignes” parcellen på ”Les Chaniots” og aftappe denne vin separat som et unikt cuvee.

Forud for høsten i 2010 udvalgte vi i samarbejde med vore bødkere nogle særligt gode egetræsfade på 228 liter ”Speical blanc”-fade (lang tøring med let og langsom brænding). Under lagringen har vi løbende smagt på fadene og hen over lagringsperioden indkredset de fade, som kunne kandidere til dette specielle cuvée.

Serveringsforslag

Fed fisk
Fjerkræ

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).