Barale Fratelli, Langhe Nebbiolo 2021 Øko

Spar op til 32%
Ved 6 stk. 149.00 kr.
Ved 1 stk. 219.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Barale Fratelli, Langhe Nebbiolo 2021 Øko

category label Øko

Barale Fratelli, Langhe Nebbiolo 2021 Øko

Vores vurdering

Elegant og charmerende enkeltmarks-Nebbiolo, der viser sit tydelige slægtskab med Barolo på sin egen, mere enkle manér...

Om produktet

Vinmarken Coste di Rose i Barolo-kommunen Barolo sætter rammerne for denne elegante Nebbiolo, der - takket være et højere høstudbytte og en kortere lagring, end hvad der kræves for en Barolo - "blot" klassificeres som Langhe Nebbiolo.

Når det er sagt, er der rige Barolo-fornemmelser i denne frugbårne og elegante øko-vin fra Barale!

Jordbunden på Coste di Rose er karakteriseret ved blanding af kalk og sandet ler, der skråner blidt i syd-østlig retning og dermed indfanger en markant morgen- og formiddagssol, mens strålerne i de varmeste eftermiddagstimer rammer knapt så intenst. På den måde får druerne dagen igennem masser af lys men undgår altså en alt for intens opvarmning, således at vinen har forudsætningerne for at holde balancen og elegancen i top.

I vinhuset afstilkes klaserne, så druerne kan prikkes i stykker og mosten løbe ud. Most og kvas vildgæres derpå i klassiske åbne gæringstanke i 10-15 dage og lagres så 6 måneder på halvstore tonneaux-fade. 

Den færdige vin lander af alle disse årsager et blødt sted med delikate hints af saftige røde bær, vilde roser, violer og diskrete krydderurter.

På tungen er den tør med en medium fyldighed og med blide tanniner, der giver vinen kant uden at stjæle fokus. Dertil kommer en frisk og umiddelbar frugtsyre, som giver en saftig klangtone til den harmoniske og faktisk ganske bløde eftersmag.

Langhe Nebbiolo af denne art er en af de vine, man næsten altid bør have en kasse af i kælderen. Den kan således bruges til alle de italienske pasta- og pizza-klassikere, en kraftfuld tomatsuppe samt til mange, mere dansk-inspirerede kødretter.

Vi foreslår, at du nyder den inden for dens første fem leveår og serverer den let afkølet ved omkring de 15 grader.

Serveringsforslag

Lyst kød
Pasta & Pizza

Anbefalinger