Blankenhorn, Schliengen Chardonnay 2022

299.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Blankenhorn, Schliengen Chardonnay 2022

Blankenhorn, Schliengen Chardonnay 2022

Krop Medium
Syre Medium
Sødme Tør

Smagsnoter

Grøn frugt
Citrus frugt
Fad

Smagsnoter

Grøn frugt
Citrus frugt
Fad

Fakta

Krop:
Medium
Lagring:
2-5
Sødme:
Tør
Syre:
Medium
Smagsprofil:
Land:
Tyskland
Område:
Baden
Årgang:
2022
Størrelse:
750 ml
Alkohol %:
12,50
Proptype:
Kork
Serveres ved:
8-10°C

Serveringsforslag

Fisk på grillen
Fed fisk
Fjerkræ
Lyst kød
Mild ost
Svinekød

Vores vurdering

Som et af de få steder i Tyskland, er det ikke Riesling der dominerer de bedste hvidvinsmarker her i Baden - og hos Blankenhorn er Chardonnay stjernen. Det er underspillet og saftig hvidvin, der lander lige præcis i krydsfeltet mellem cremet elegance og sprød friskhed, hvor den tyske præcision skinner igennem som vellavet og fornøjelig chardonnay. 

Om produktet

Man fornemmer det allerede i deres ‘Ortswein’ fra hjembyen Schliengen: balanceret elegance, hvor friskheden sidder i forsædet, og den klare, præcise syre understreger alle elementerne af modne æbler og grøn melon. Underneden små hints af eg, i form af vanilje og smør, som kun lige er med til at understrege elegancen og give en dejlig og komplet vinoplevelse.

Gærer og lagrer på fad - en blanding af små barriques og store tonneaux af fransk eg - både nye og gamle. Ligger på gærresterne i 6 måneder og vinene kun delvist gennemgået malolaktisk gæring, så der er bevaret en helt crisp fornemmelse sammen med de fyldige elementer.

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder: Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer: Chardonnay (fadlagret), albariño, pinot gris og chenin blanc (Sydafrika).