Bodegas Antidoto, Ribera del Duero Antidoto 2022

Spar op til 15%
Ved 6 stk. 178.50 kr.
Ved 1 stk. 210.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Bodegas Antidoto, Ribera del Duero Antidoto 2022

Bodegas Antidoto, Ribera del Duero Antidoto 2022

Vores vurdering

En spændende vin som endnu en gang kommer med en friskhed og en nærmest feminin finesse, som distancerer sig fra den meget mørke og voldsomme stil, som præger mange andre vine fra Ribera del Duero. Herlige noter af brombær og hindbær, solbærblade, viol og salvie. Fyldig, aromatisk og drevet frem af en læskende salt mineralitet, som sammen med endnu markante, men finkornede tanniner bringer en herlig livlighed med ind på paletten.

"92 point - Winemakers of the Year"
Tim Atkin - Master of Wine
Winemakers of the Year in "Ribera del Duero 2022 Special Report": Bertrand Sourdais of Dominio de Es and Bodegas Antídoto.

Om produktet

Antídoto er det spanske udtryk for "modgift" og det er netop hvad denne vin var tænkt som, da den franske vinmager Bertrand Sourdais lancerede den for første gang i efteråret 2011. En "modgift" mod alle de "kønsløse" vine, der blev ved at skyde frem, skabt på frugten fra "manipulerede" Tempranillo-kloner, plantet på mægtige arealer i de lavere liggende områder i Ribera de Duero.

Bertrand Sourdais havde netop været igennem en ulykkelige skilsmisse fra Dominio de Atauta, hvor han i 10 år havde fejret store triumfer med vine skabt på revitaliserede gamle vinstokke, men nu ville nye ejere ned ad en vej, der i højere grad handlede om mainstream, og Bertrand Sourdais ville ikke med!

Sammen med vennen og David Hernando begyndte han at købe og leje højt beliggende parceller med gamle vinstokke oppe mellem Aranda de Duero og Soria i den øvre del af Duero-dalen, og undervejs lejede de sig ind i vinkældre først i Quemada og siden La Vid, hvor de første 6 årgange af denne kom til verden.

I 2016 var der imidlertid skrabet penge nok sammen til, at Bertrand Sourdais kunne investere i topmoderne udstyr og indrette sin egen kælder i nogle forladte bygninger i San Esteban de Gormaz. En kælder som naturligvis har fået navnet Bodegas Antídoto y Dominio de Es!

Frugten kommer fra efterhånden mere end 750 mikroparceller med 30 til mere end 100 år gamle vinstokke i San Esteban-området, som Bertrand og David enten ejer eller kontrollerer, og overalt arbejder de hånd i hånd med de involverede vinbønder efter en såkaldt "økologisk overenskomst".

Høsten er manuel med sortering både i vinmarken og ved ankomsten til kælderen. Der gæres delvis med hele drueklaser og for at raffinere vinen og for at undgå bitre tanniner pumpes den gærende most bort fra stilke, kerner og drueskin lige så snart Bertrand vurderer, at der er farve nok til, at forbrugerne ikke vil blive "skræmt". Vinen modner 8 måneder i nye (15%) og brugte franske 600 liters fade inden den tappes på flaske uden forudgående klaring eller filtrering.

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Fjerkræ
Lyst kød
Mørkt kød
Tapas

Anbefalinger

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer Cabernet sauvignon, Merlot, Tempranillo, Syrah, Grenache, Primitivo/Zinfandel, Negroamaro, Carmenere og Malbec.