Chateau de Rochemorin, Rouge 2018

189.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Chateau de Rochemorin, Rouge 2018

Chateau de Rochemorin, Rouge 2018

Om produktet

Vinen har en smuk dyb rubinrød farve. I næsen fornemmes en rigdom af aromaer og kompleksitet.
Det første indtryk er noter af kaffe, vanilje og lakrids med nuancer af fad.
I smagen kommer der toner af kirsebær og solbær. Smagen er fyldig med bløde tanniner, og eftersmagen er lækker med masser af fuldmodne frugttoner.

Château de Rochemorin har en flere århundrede lang og yderst interessant historie, men det er fra 1973 at slottes nyere vinhistorie er blevet skrevet. André Lurton købte nemlig Château de Rochemorin i 1973, og gik omgående i gang med at genplante og renovere. I dag er det hans søn, Jacques Lurton, der har overtaget ansvaret, og udviklingen af ejendommen, markerne og vinene, er fortsat.

Slottet, som ligger i kommunen Martillac, har opnået en betydelig anerkendelse som værende blandt de bedste vine i appellationen, selvom slottets vine ikke er blandt de klassificerede.

Vinen er produceret på 50% Cabernet Sauvignon og 50% Merlot. Vinstokkene har en gennemsnitsalder på over 20 år. Høsten foregår dels maskinelt og dels med håndkraft, og der sker en sortering af klaserne ude i marken, og når druerne kommer ind til kælderen. Efter vinifikationen lagres vinen i 12 måneder på franske egefade, hvoraf 30-40% er helt nye fade.

Vinen skal helst have 2 - 3 år på flaske inden at man begynder at nyde den, og det er en vin med en god lang holdbarhed. Afhængig af årgang, kan den normalt udvikle sig yderligere i fra 10 – 20 år efter høsten.

Serverings-TIP
Serveringstemperaturen bør være 16 – 18 grader. Vinen er velegnet til Côte du Boeuf med hjemmelavet bearnaise og grove pommes frites eller confiterede andelår.

Serveringsforslag

Fjerkræ
Lyst kød
Mørkt kød

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.