Domaine Mann, French Beaches Femme Fatale 3 NV

Spar 15%
Ved 6 stk. 288.15 kr.
Ved 1 stk. 339.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine Mann, French Beaches Femme Fatale 3 NV

category label Øko

Domaine Mann, French Beaches Femme Fatale 3 NV

Om produktet

Dette er en af de blomster vi har plukket I den franske natur vins entusiast og ambassadør Christophe Kaczmareks have. Via forskellige brands - herunder “French Beaches” - har han de seneste år lanceret en stribe ukonventionelle, ja man kunne måske kalde dem eventyrlystne vine, som har gjort ham til lidt af et ikon blandt dem, der hylder naturlige vine med ingen eller minimal tilsætning af svovl.

Christophe Kaczmarek ejer ingen vinmarker og har heller ingen planer om at blive vinmager. Han er ”bare” en iværksætter som har alle de franske vinproducerende regioner som sin legeplads, og i samarbejde med unge vinproducenter, som alle hylder minimal manipulation, fremtryller han hvert år en stribe forskellige vine.

Han hylder diversiteten og har det helt fint med, at nogle af vinene blot bliver produceret en enkelt gang og dermed forbliver en sommerflirt for dem, som nåede at smage dem. Men Christophe har også etableret nære venskaber med nogle af producenterne og det har betydet, at vi nu begynder at se nye årgange af nogle af de mest succesrige projektet.

Et af dem er denne Femme Fatale 2, hvor vi bliver draget af en kysseklar mund, der angiveligt skulle tilhøre kæresten til den unge vigneron Sébastien Mann fra i Alsace, som efter han er vendt hjem til gården får lov til at lege og provokere med en del af frugten fra familiens flere end 40 økologisk og biodynamiske parceller omkring den vidunderlige middelalderby Eguisheim.

Vinen tilhører den såkaldte "Equinox Range", hvor man bestræber sig på at sammenstikke den endelige cuvée enten ved forårets eller efterårets jævndøgn. Den første Femme Fatale var ren Gewürztraminer, der udelukkende blev forvandlet til vin i stål, men her i Take 2 er der tale om samtidig høst af Pinot Gris, Traminer og Sylvaner (et såkaldt fieldblend) fra i gennemsnit 50 år gamle vinstokke på et enkelt lieu-dit kaldet "Ortel" lige nedenfor Grand Cru Pfersigberg.

Høsten er manuel med en soignering af klaserne oppe i vinmarken og nede på vingården fjernes 60% af stilkene inden der gæres uden fremmede gærstammer i 3 uger med skaller og kerner som var der tale om en rødvin. Herefter presses vinen inden den får lov til at modne 6 måneder i brugte fade frem mod en aftapning, der sker uden klaring og filtrering og med meget behersket tilsætning af svovl.

Resultatet er en diset orange vin med en herlig aromatiske og rigt nuanceret profil. Blomstrende med prikkende noter af appelsinskaller, tørrede figner og søde krydderier til næsen, som leder frem til fin fylde og storartet saftighed i munden. Rund, insisterende på den der ”jeg er sgu’ min egen” måde.

Serveringsforslag

Aperitif
Skaldyr
Sushi

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.

Orange vine

Fed & fyldig
Vine med en blød og cremet mundfølelse og overdådig stil, hvor syren er lav og friskheden sekundær. Fed, cremet, vulgær, tropisk og moden i stilen. Server vinene til fiske- og fjerkræretter med fløde/smørbaserede saucer. Orange vine kommer typisk fra vinområder med meget sol og varme.
Aromaer Ananas, mango, banan, ferskner, mandariner, gule æbler, citroner, majs, vanilje, kokos, smør og yoghurt.
Vinområder Californien, Australien, Syditalien og Spanien.
Druer & typer Chardonnay, Malvasia og Viognier.