Domaine Roux, Bourgogne Blanc Les Murelles 2020

235.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine Roux, Bourgogne Blanc Les Murelles 2020

category label Bland 6 - Spar 10%

Domaine Roux, Bourgogne Blanc Les Murelles 2020

Serveringsforslag

Fed fisk
Lys fisk
Fjerkræ

Om produktet

God friskhed og smagsintensitet med klassiske noter af tropisk frugt i næsen. Der er en anelse krydderi fra fadet, men meget elegant i sit udtryk. Der kommer et element af hvide blomster og frisk mineralitet. Smagen har god dybde, men er primært frisk med druens typiske cremede karakter. En god introduktion til de hvide vine hos Roux.

Chardonnay druerne til denne vin kommer fra marker i Chassagne-Montrachet kommunen, men fra marker der ikke har kommune appellation. Vinen har fået kortere tid på fad inden aftapning, hvilket klart kan fornemmes i duft og smag. Denne hvidvin er fremstillet af håndhøstede druer. Vinen fremstilles helt traditionelt, men lagres ikke på fad. For at få den klassiske fede stil frem har vinmager Mathieu Roux valgt at modne denne 6 måneder på bundfaldet.

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder: Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer: Chardonnay (fadlagret), albariño, pinot gris og chenin blanc (Sydafrika).