Om produktet
"Striking mineral purity with touches of melon and chalk. Such a gastronomic white." - Sådan har James Suckling tidligere udtrykt sig om Doniene Gorrondonas mest område og variatal tro vin, som også bære vingårdens navn "Doniene".
Vinen er lavet på 100% Hondarrabi Zuri, den lokale stolthed. Høstudbyttet er holdt nede hvilket giver en stor frugtkoncentration som understøttes af at vinen har ligget med gærresterne i 8 måneder. Tiden som mosten tilbringer med bærmen bidrager med en cremet, olieret næsten vokset textur. Vinen byder på en subtil og kompleks duft med friske urtenoter af fennikel, timian samt citrus. Dette bakkes op i smagen som har et saltet maritimt strejf som leder tankerne hen på grønne oliven og biscayens bølger som slår ind på stranden.
Ugens nyhed hos René Langdahl (årgang 2023) - 92 point.
"De begynder endelig at dukke op i Danmark og det er på tide! Txakolina er Spaniens svar til desperate syrejægere. Vi taler syre i tredje potens. Baskerlandets sprog indeholder som bekendt en del x’er og ord og navne er svære at udtale. Det kan faktisk være en af forklaringerne på den tøvende intro til Danmark – for andre af Spaniens friskheder som albariño og verdejo stryger jo derudad. Druen er hondarribi zuri, igen svært at udtale, men har du været i San Sebastian og smaske dig gennem byens pintxos/tapas så må du næsten have stiftet bekendtskab med vinen. Ufatteligt læskende og pirrende, her med citron, pære, blommeblomst, bladselleri og skrigende aspargessyre med citrondråber i en let olieret viskositet. Prisen er rørende."