Elio Altare, Barolo Unoperuno 2018

3,199.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Elio Altare, Barolo Unoperuno 2018

Elio Altare, Barolo Unoperuno 2018

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød
Risotto

Om produktet

Dyb rubinrød med granatrøde reflekser. Det er en Barolo med et tindrende rent Nebbiolo udtryk, fuld af florale og frugtige noter og af gryende underskov, der vil intensiveres med evolution.

Druerne til denne barolo er afstilket i hånden, en for en. Det er en minutiøs og bekostelig praksis, der giver en barolo et ganske enestående og rent frugtudtryk. Samtidig viser det også, hvor meget blad- og stilk-rester betyder for aromaprofilen i en barolo i form af vegetale noter og speziatura.

Muligvis bedst mellem 5-15 år efter høståret.

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer: Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc og tempranillo.