Fattoria dei Barbi, Brunello di Montalcino 2018

Spar 25%
Ved 6 stk. 449.00 kr.
Ved 1 stk. 599.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Fattoria dei Barbi, Brunello di Montalcino 2018

Fattoria dei Barbi, Brunello di Montalcino 2018

Vores vurdering

Strålende og intens rubinrød farve. Små røde bær, hyben, hyldeblomst, eukalyptus, duft af mynte og middelhavsurter på næsen. I smagen er tanninerne godt integreret. Fremragende vedholdenhed.

Perfekt til kraftigere kødretter, stegt eller grillet rødt kød, vildt, stuvet vildsvin og fremragende til modne oste.

Om produktet

Fattoria dei Barbis Brunello er produceret siden 1892 og er blevet belønnet mange gange for sin kvalitet. Denne vin er "hjertet" af produktionen hos Fattoria dei Barbi, og den er lavet med 100% Sangiovese druer fra deres bedste vinmarker i Montalcino. Fattoria dei Barbi ligger i hjertet af "bakken" i Montalcino. Vinen Brunello di Montalcino er født her. Deres ejerskaber strækker sig i den sydlige del, med jord, der blander et flertal af 'marles' med en mindre procentdel af ler og eocenisk sand. Markerne er beskyttet mod de nordlige vinde af Montalcino-bakken og mod de varme vinde af Mount Amiata. Denne situation skaber et ensartet klima, solrigt og tørt, hvilket begunstiger produktionen af langtidslagrede vine.

Før gæringen bliver druerne udsat for en kold præ-fermentativ maceration, som består i at afkøle druerne ved en temperatur på 16°C i et miljø beskyttet af CO². Denne proces øger udvindingen af polyphenoler og aromaforbindelser. Den regelmæssige alkoholiske gæring følger efter og varede 16/17 dage ved en kontrolleret temperatur på 27°-28°C. Efter 'racking' og den malolaktiske gæring lagres vinen på små-mellemstore egetræsfade (2,25 – 15 hl) de første måneder. Senere afsluttede den lagringen på større egetræsfade i en samlet periode på to år og tappes derefter mindst 4 måneder før frigivelsen.

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød
Kraftig ost
Simreretter
Stegeretter
Vildt

Anbefalinger