Jose Garcia, Unculin Mencia 2021

Spar op til 24%
Ved 6 stk. 129.00 kr.
Ved 1 stk. 169.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Jose Garcia, Unculin Mencia 2021

Jose Garcia, Unculin Mencia 2021

Om produktet

Renhed, transparens og ærlighed er præmisserne for José og Julia Garcías arbejde med hjemstavnens lokale rødvinssort, som har taget verden med kraftig vind det seneste årti og her smager som landskabet, vejret og naturens vilde gær vil det - ikke som forbrugerne nødvendigvis ønsker. Unculín er dermed den helt rigtige vin for dig, der går til livet med åbent sind og nysgerrighed og som gerne vil stifte bekendtskab med en sprælsk og imødekommende vin, der ikke er som alle de andre! 

Vinificering
Alt hos García-parret høstes således ved håndkraft, og i vinhuset er vinen lagret på bundfaldet i dels ståltanke, dels store egetræsfoudres. Bundfaldes "frasorteres" til sidst ved at omstikke vinen - altså hælde den frem og tilbage mellem forskellige tanke, og derfor benyttes ingen filtrering inden aftapning.

Aroma og smag
Den færdige vin er dermed en yderst drikkevenlig størrelse med dens florale, rødfrugtede, let animalske og reduktive udstråling, der både har fået os i Laudrup til at gætte Beaujolais, Bourgogne og Toscana i en blindsmagningsseance. En lille association til tørrede urter sætter sig desuden i den slanke og saftdrevne smag, som er rund i kanten og nu afsluttes endnu mere klart og elegant end i tidligere årgange.

Serveringsforslag
Mens Unculín ikke er en udpræget bøfvin, er de gastronomiske muligheder i selskab med lysere kød og det grønne køkken til gengæld mangfoldige. Stegt kylling med masser af urter, salater med grillet aubergine eller knoldselleri, spanske delikatesser eller alskens pastaretter baseret på tomat. Værs'go at gå på opdagelse!

Vi anbefaler at nyde den let afkølet ved helt ned til 12 og op til de ca. 17 grader.

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød

Anbefalinger

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer Cabernet sauvignon, Merlot, Tempranillo, Syrah, Grenache, Primitivo/Zinfandel, Negroamaro, Carmenere og Malbec.

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.