Om produktet
Da Rivetti-brødrene tilbage i 2001 købte 65 ha. og en noget faldefærdig vingård i de upåagtede bakker mellem Pisa og Volterra, var der mange, der rystede på hovedet. Var det virkelig alt hvad det kunne blive til, når nu den succesombruste familie fra Piemonte skulle til at føre sig frem i Toscana?
Giorgio Rivetti's korte svar var et "ja", og da de første vine ramte markedet, stod det klart, at Giorgio Rivetti ikke blot var kommet til Toscana for at vise "the establishment", at de kun behøvede de 2 klassiske druer Sangiovese og Colorino for at brillere. Han ville også demonstrere, at Sangiovese druen kunne levere fremragende frugt udenfor Chianti Classico, Montepulciano og Montalcino.
I 2007 var en ny vingård, der diskret var bygget ind i en sydøst vendt skråning, klar til at modtage sin første høst, og siden har Mirko Bessi, der blev indsat som assisterende vinmager og administrator, ikke set sig tilbage. Tværtimod er han i 2025 i forbindelse med sit 20-års jubilæum blevet fejret som en af de bærende kræfter bag Casanova della Spinetta’s eventyrlige opstigning fra ingenting til en position, som et af fyrtårnene ikke bare i Pisas baghave, men i hele Toscana.
Her er det en helt ny vin som føjer endnu et kapitel til historien om Spinetta i Toscana. En vin skabt på frugten fra adskillige østvendte parceller på til sammen 3 ha. med unge Sangiovese vinstokke oppe bag den etruskiske landsby Terricciola, som Rivetti-brødrene erhvervede i 2020.
Høsten er manuel og frugten er soigneret inden den er transporteret de 3 km. op til vingården i plastkasser. Her er der foretaget endnu en sortering inden stilkene er fjernet forud for den temperaturkontrollerede gæring i rustfri såkaldte roto-fermentorer. Vinen er modnet 12 måneder i én gang brugte franske fade og derpå er den endelige cuvée sammenstukket. Derpå yderligere 2 måneders modning i stål frem mod aftapningen og til sidst yderligere 6 måneder i flaskerne inden frigivelsen.