Lothian Of Elgin Chardonnay 2020

299.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Lothian Of Elgin Chardonnay 2020

Lothian Of Elgin Chardonnay 2020

Serveringsforslag

Fisk på grillen
Fed fisk
Fjerkræ
Risotto
Skaldyr

Vores vurdering

Ganske markant og kompleks Chardonnay, hvor noter af modne appelsiner, bananer og mandarinskal dominerer. Den fine syrlige rygrad giver vinen en livlig spænding. Trænoter fra fadlagringen fornemmes og giver noget tekstur til ganens midte. Denne vin har en god længde, og hele tiden ændrer smagsnuancerne sig i munden, mens syren står vagt og sikrer en meget ren afslutning.

Om produktet

Bleggylden i farven med milde krydrede egenoter, muskatnød og appelsinstykker. Masser af smag på ganen med en sprød, ren syre. En seriøs vin, rig og blød i teksturen, men alligevel delikat med masser af appelsin, abrikosskiver og gul æble i afslutningen.  Årgang 2020 fra Lothian Vineyards' 3 blokke af Chardonnay blev håndplukket ved optimal modenhed. Druerne blev presset hele klaser og fik en periode med skindkontakt. Gæringen blev startet i rustfrit stål med naturlig gær. Den gærende most blev overført til udvalgte franske barriques og fik efterfølgende en periode med battonage for at styrke vinens smagsprofil på midten af ganen. Ti måneders fadlagring på de fine bærme tilføjede fylde og rigdom til vinen.

Inden aftapning blev vinen let filtreret for at bevare sin integritet

Anbefalinger

Orange vine

Fed & fyldig
Vine med en blød og cremet mundfølelse og overdådig stil, hvor syren er lav og friskheden sekundær. Fed, cremet, vulgær, tropisk og moden i stilen. Server vinene til fiske- og fjerkræretter med fløde/smørbaserede saucer. Orange vine kommer typisk fra vinområder med meget sol og varme.
Aromaer Ananas, mango, banan, ferskner, mandariner, gule æbler, citroner, majs, vanilje, kokos, smør og yoghurt.
Vinområder Californien, Australien, Syditalien og Spanien.
Druer & typer Chardonnay, Malvasia og Viognier.