Louis Latour, Bourgogne Blanc Cuvée Latour 2022

Spar op til 61.00 kr.
Ved 6 stk. 198.00 kr.
Ved 1 stk. 259.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Louis Latour, Bourgogne Blanc Cuvée Latour 2022

Louis Latour, Bourgogne Blanc Cuvée Latour 2022

Serveringsforslag

Aperitif
Fisk på grillen
Fed fisk
Lys fisk
Lyst kød
Mild ost

Om produktet

Grundlaget for Latours Bourgogne Blanc Cuvee Latour er Côte-d'Or Chardonnay-vinmarker fra de berømte kommuner Meursault, Puligny-Montrachet og Chassagne-Montrachet. Kombinér det med druer fra Côte Chalonnaise, og du har opskriften på en klassisk flot hvid Bourgogne.

Mosten er gæret og lagret i temperaturkontrollerede ståltanke med 100% malolaktisk gæring. Efter ca. 10 måneder i er vinen aftappet og efter nok et år på flaske sendt afsted.

Næsen er strålende med nuancer af knuste sten, citrus, grønne æbler, citronskal, blomster og røgede mandler. Smagen er ren og frugtig med en fin kompleksitet og med en flot frugtsyre, der gør vinen frisk og rank.

Latours Bourgogne Blanc Cuvee Latour er et oplagt bud på en aperitif eller som ledsager til stenbiderrogn, røget laks, lyst kød eller faste oste som f.eks. comté eller ikke alt for langtidslagret gruyère.

Vi anbefaler at nyde vinen i løbet af de næste 5 år ved 8-10 grader.

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder: Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer: Chardonnay (fadlagret), albariño, pinot gris og chenin blanc (Sydafrika).