Martoccia di Brunelli, Brunello di Montalcino 2017

Spar op til 15%
Ved 6 stk. 296.65 kr.
Ved 1 stk. 349.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Martoccia di Brunelli, Brunello di Montalcino 2017

Martoccia di Brunelli, Brunello di Montalcino 2017

Om produktet

Mauro Brunelli og Anna Savini og deres søn Luca har i hele det nye millennium samlet på små parceller nord og nordøst for Montalcino, og efterhånden er det blevet til næsten 10 ha., som alle kvalificerer sig til Brunello-appellationen. Herfra producerer familien, som det er typisk for de fleste mindre vinbønder, 3 vine. Dels denne Brunello, dels i de bedste år en Brunello Riserva, og så en Rosso di Montalcino, der fungerer som en slags ventil for de to andre. Forstået på den måde at i de år, hvor druematerialet er fremragende, bliver der mere Brunello og mindre Rosso, og i de år, hvor vejrguderne ikke helt har fundet melodien, bliver der måske slet ikke nogen Brunello, men til gengæld en hel Rosso.

2017 var en af de varme årgange, hvor familien ikke så nogen grund til at holde igen på Brunelloen. Sangiovese druerne fra de forskellige parceller over en 14 dages periode, og der sket en soignering allerede ude i de forskellige vinmarker og igen foran kælderen, inden alle stilke er fjernet, og frugten er forvandlet til vin parcel for parcel i rustfrit stål uden fremmede gærstammer. De forskellige vine har fået tid til at overstå deres malolaktiske gæring, inden de blev fyldt på en blanding af store slovenske fade og franske barrique, hvor de er modnet i 36 måneder inden den endelige vin er sammenstukket, filtreret og tappet på flaske.

En koncentreret Brunello som gerne vil forbi en karaffel inden den skænkes i familiens største glas. Først nærmest balsamisk og så langsomt med stadig mere blå og rød frugt, som kommer snigende i form af brombær, blommer og ribs for til sidst at smelte sammen med vanilje og andre mere næsten fyrrenåleagtige krydderier fra fadene. Intens, men ikke voldsom. Bare aromatisk med en næsten salt mineralitet og nedenunder det hele en fint tæmmet garvesyre, som både peger fremad og kalder på intense kreationer fra det salte køkken.

Brunelli-familien valgte i 2017 at nedtone deres navn til fordel for Martoccia, som er navnet på den lille klynge huse, der har været deres hjem siden 1964, men de smukke labels med dragende lidenskabelige kvinder bestod. Det var Luca Brunelli, der på en rejse til Amsterdam var blevet forelsket i stemningen i værkerne af hollandske maler Van Dongen, og i samarbejde med den lokale grafiker Luciana Petti, fik han ekstrapoleret nogle af malerierne så de ganske effektfuldt visualiserer den oplevelse, der var i vente. F.eks. denne sensuelle kvinde, som udfordrende trækker op i sine røde skørter, og måske nok kan virke lidt skræmmende. Lidt ligesom den unge Brunello, som også kan virke udfordrende inden man fascineres af dens elegance og vedholdende styrke.

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød
Pasta & Pizza

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.