Mauro Veglio, Barolo Rocche dell'Annunziata Riserva 2017

849.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Mauro Veglio, Barolo Rocche dell'Annunziata Riserva 2017

Mauro Veglio, Barolo Rocche dell'Annunziata Riserva 2017

Om produktet

Veglio ejer blot 0,5 syd-sydøst-vendte ha på en af de bedste cru’er i hele Barolo, som ubestrideligt ville være Grand Cru, hvis der var en officiel klassifikation. Mauro vinificerede for første gang en enkeltmarksBarolo herfra 1993. Rocche dell’Annunziata giver en Barolo med en berusende og sammensat duft-profil og en storslået harmoni i munden.

Hvis en sammenligning med Bourgogne ellers giver mening, så har den Musignys finessefyldte strenghed i kombination med Richebourgs frodige overdådighed. Det lave høstudbytte giver en vin med stor ekstrakt og fremdeles en syndig mængde af sanseproducerende stoffer og stadig en Barolo af forunderlig balance. Endskønt den absolut er drikbar i ungdommen udvikles den til majestætisk storhed efter 10-15 år

Rubinrød, henimod granat. Næse af forunderlig storhed, ekspressiv og komplet. Her kombineres alle Nebbiolos dyder til et storslået udtryk. Fast, harmonisk og storladen i munden. Imposant og dog meget raffineret.

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Mørkt kød
Kraftig ost
Pasta & Pizza
Risotto

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.