5.0
af 3 anmeldelser

Mitolo Wines, SAVITAR Shiraz 2018

399.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
5.0
af 3 anmeldelser

Mitolo Wines, SAVITAR Shiraz 2018

5.0
af 3 anmeldelser

Mitolo Wines, SAVITAR Shiraz 2018

Krop Fyldig
Tannin Høj
Syre Medium
Stil Tør

Smagsnoter

Mørk frugt
Søde krydderier
Andre krydderier
Fad
Animalsk

Om produktet

Robert Parkers australske favorit

Ben Glaetzer er den australier, som har scoret flest anmeldelser over 95 point i Robert Parkers vinmagasin, The Wine Advocate. Opskriften på hans succes er ganske simpel; Høst et begrænset udbytte fra exceptionelt gamle vinstokke, som vokser på de bedste marker. Ved at vinificere vinene meget nænsomt, bevarer Ben vinenes elegance og friskhed, også selvom de er kolossalt koncentrerede.

 

Supermarker i McLaren Vale og Barossa

Mitolo er et joint venture mellem Ben Glaetzer og Frank Mitolo. Frank Mitolo har skaffet sig adgang til druer fra nogle af McLaren Vales og Barossa Valleys bedste marker, men hans egne evner som vinmager var ikke nok til at få det fulde udbytte af markerne. Ben Glaetzer blev medejer, og allerede deres første årgang blev udråbt til at være det ypperste, området nogensinde havde præsteret.

 

Sagnomspundet monster

Savitar er navnet på et sagnomspundet, dragelignende monster. Navnet er Ben Glaetzer og Frank Mitolos hentydning til, at der er tale om en monstrøst kraftfuld vin - og de overdriver bestemt ikke. Savitar udmærker sig desuden ved at være den mest mineralske og lagringsdygtige af Mitolo-vinene.

 

Intensitet og mineralitet

Savitar byder på en ekstremt koncentreret og intens næse af solbærlikør og rose. Smagen er tør og helt ekstremt kraftfuld, men på forunderlig vis bevares vinens elegance af en ultrafin tannin. I eftersmagen folder vinen et væld af fine mineralske facetter ud. Nydes af rummelige glas op til 30 år fra høståret, gerne som ledager til retter med oksekød, lam eller dyrevildt.

 

95 Point James Halliday

From a single block, crushed and destemmed, matured in 100% new French oak for 18 months. It is
a tribute to the power of the fruit that it has been able to stand alongside the oak, the combination
absorbing the tannins. It will be very long lived.

 

Smagsnoter

Mørk frugt
Søde krydderier
Andre krydderier
Fad
Animalsk

Fakta

The Wine Advocate Point:
95
Lagring:
3-30
Tannin:
Høj
Stil:
Tør
Syre:
Medium
Krop:
Fyldig
Smagsprofil:
Land:
Australien
Område:
South Australia
Underområde:
Årgang:
2018
Dyrkning:
Konventionel
Størrelse:
750 ml
Alkohol %:
14,50
Druer:
Shiraz/Syrah 100%

Anmeldelser

5.0 af 3 anmeldelser

Anbefalinger

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer Cabernet sauvignon, Merlot, Tempranillo, Syrah, Grenache, Primitivo/Zinfandel, Negroamaro, Carmenere og Malbec.