5.0
af 2 anmeldelser

Monteabellon, 5 Meses 2022

Spar op til 34%
Ved 6 stk. 99.00 kr.
Ved 1 stk. 149.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
5.0
af 2 anmeldelser

Monteabellon, 5 Meses 2022

5.0
af 2 anmeldelser

Monteabellon, 5 Meses 2022

Vores vurdering

Suveræn udgave af ungdommelig og opløftende Ribera del Duero, hvor 5 måneder på fransk og amerikansk eg giver en tiltalende undestrøm af søde krydderier til den mørkerøde Tempranillo-frugt. Det oser af tapas-vin og er perfefkt til hyggelig sammenkomst med spansk fortegn.

Om produktet

Klassisk ung Ribera del Duero - de mørke bær og frisk frugt dominerer, men Monteabellon 5 Meses, som er opkaldt efter sine 5 måneder på  fad, har alligevel masser af dybde og krydderi. Med lige dele fransk og amerikansk eg, bruger de her mere amerikansk fad end til de øvrige vine, som giver mere fadkrydderi. Der er masser af mørke bær i duften, hvor smagen kendetegnes ved brombær, mocca, chokolade, krydderier og vanilje. Druerne dyrkes på nogle højtbeliggende vinmarker i en højde op til 950 moh, hvor sommersolen holdes i skak af kølige nætter. Vinen er udelukkende baseret på Tempranillo-druen, som her i Ribera del Duero ofte har en lidt mørkere og kraftigere profil end i Rioja. Vinen har bløde tanniner, er meget afbalancerert og kan lagres i op til 5 år. 

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Krydret mad
Lyst kød
Mørkt kød
Tapas

Anmeldelser

5.0 af 2 anmeldelser

Anbefalinger

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer Cabernet sauvignon, Merlot, Tempranillo, Syrah, Grenache, Primitivo/Zinfandel, Negroamaro, Carmenere og Malbec.